Hälsa och dieter

Jag har testat några … kommer ihåg den lilla boken som hjälpte att räkna kolhydrater för att hålla sig under en gräns, LCHF var den senaste jag testade. Det var några år sedan. Jag gillade den och upplevde att jag mådde bra.

Idag har jag min egen hälsostrategi. Frukost som vanligt med två grova knäckebröd med lagrad (12 mån) Herrgårdsost samt tomatskivor på (inget smör/margarin). Efter rundan en frukt. Lagad mat ca kl 15-16. På kvällen nötter och vin ev bär. Aldrig pasta, potatis, ris eller bröd/kakor …

Nu har jag lärt om:

Carnivore diet

Min son testar den och säger sig må super. Han har satt sig in ordentligt i denna forskning.

Huberman är en framträdande företrädare.

Protein!!!! ’Protein is not protein’

Jag är en så’n som inte förstår hur man kan vara eller vill vara vegan/vegetarian.

—Jag erkänner att jag lider (faktiskt ganska mycket) för att mina döttrar och ett barnbarn valt denna linje.—

Tror inte alls det är bra varken för hälsan eller klimatet. Definitivt inte!

Nu när jag är på semester i Båstad – med uppgift som förste blomvattnare i blomhuset – skämmer jag nort mig. Jag testar menyn hos fantastiska Vintage Tapas på köpmansgatan i Båstad. Supergod mat och superfin service. Jag köper Take away och äter ’hemma’ i lugn o ro.

Appen WEIQ order! Snabbt o effektivt!

Idag blev det Calamaris:

Calamaris från Vintage Tapas
Lammytterfilé ❤️ och vitlökschampinjoner från Vintage Tapas i Båstad.

Min favorit är:

Panerad getost 🥰❤️ – vitlökschampinjoner igen 😉 ❤️

Har även testat:

Också jättegott!
Missa inte detta i Båstad!

Trots centrala läget lider säker restaurangen av att inte finnas i hamnen i den allmänna tennis-smeten. Men maten är sannerligen super … och som sagt servicen ❤️

Citat:

”När du äter är lika viktigt som vad du äter”

1. Ät inte under första timmen efter uppvaknande på morgonen ( eller längre).

2. Ät inte två till tre timmar innan läggdags.

3. Låt ättiden ligga mellan 6-8 timmar under dagen. Övrig tid under dygnet ska/bör vara fasta och matsmältning.
3 kommentarer

 1. Jag istället kan inte förstå hur man kan döda djur och äta kött av djur, likdelar som jag ser det som.
  Men jag är en stor djurvän som bryr mig om deras välbefinnande.
  Jag äter fisk, men jag känner att det är fel det också för de har också känslor.
  Annars ser min dag ut så här:
  Jag vaknar 8:30 och då tar jag en promenad i skogen.
  Klockan 10 äter jag två smörgåsar, fruktbröd med smör, ost och gurka och grönt te till det.
  Klockan 13 gör jag en smoothie på broccoli, banan, lime, äppeljuice, solroskärnor, pumpafrön och valnötter.
  Klockan 14 kaffe och kaka
  Klockan 17 middag baserat på bönor och grönsaker och potatis eller quinoa, med salladsgrönsaker till. Tillskott jag tar är D-vitamin/kalcium, B12 och Probi original bakterier.
  Jag äter bara ekologiska produkter.
  Sedan äter jag inget mer förrän nästa förmiddag så magen får vila ca 15 timmar.
  Det här mår jag bra av.

  Gillad av 1 person

 2. Kul att få höra om din dagliga hälsostrategi/rutin. Jag ska ta efter och börja med en runda innan frukost. Blir sugen att pröva din smoothie – säkert jättegod 😋 Visst är det toppen att vi kan välja hur vi vill leva. Jag är också stor djurvän och med stor respekt för allt liv. Samtidigt uppvuxen med det urtida naturliga … djur äter djur och människor också … kram 🤗

  Gilla

 3. Det värsta är att så många djur får lida så mycket både i livet och innan de blir avlivade. Det var det som gjorde att jag blev nästan vegetarian, jag äter ju fisk två gånger i veckan för min man vill ha det så.

  Gilla

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.