Livets mening

Livets mening … hur kan man tänka om denna djupa fråga?

Jag tänker ju alltid i TRE ….

  • Livet utifrån universums perspektiv.
  • Livet utifrån livets eget perspektiv.
  • Livet utifrån ditt och mitt perspektiv.

Man måste ju alltid tänka efter och begrunda valet av perspektiv. Livet är inte enkelt och jag har definitivt ingen ambition att göra det enkelt. Jag vill att livet ska vara en utmaning. En utmaning som driver på … och jag tänker inte begränsa mig genom att lista VAD som ska drivas på. Här gäller öppenhet. Öppenhet för utveckling på alla plan.

Livet utifrån universum är en slump. Ett slags experiment av enskilda atomer i grundämnen. Lite spännande detta med slumpen. Spelplanen är helt oförutsägbar. En slump.

Livet utifrån livets eget perspektiv handlar bara om överlevnad. Krass överlevnad. Där drivkraften inte skyr några medel. Den starkaste vinner i den tiden det gäller.

Livet utifrån Ditt och Mitt perspektiv skiljer sig. Det kan skilja sig väsentligt. Du kan ha en mörk livssyn och jag en ljus. Vi kan välja vårt eget perspektiv och avstamp. Jag har valt mitt. Men det innehåller flera meningar. Kanske faktiskt TRE det också.

1. Livets mening är att få barn som tar väl hand om sina barn.
2. Livets mening är att utvecklas så gynnsamt och konstruktivt som möjligt.
3. Livets mening är att under tiden njuta och finna levnadskonstnären i sig själv.

Oj … det gick lättare än jag trodde att komma fram till livets mening.

Crazy Art by me - I'm thinking..

 

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.