Folk är konstiga!

street flowers

Jag satt och njöt på en bänk på Stortorget. Milton låg vid mina fötter och det var många som satt på samma bänk under trädet. Folk rörde sig t alla håll på torget. Plötsligt kommer en ung kvinna – ca 35 år – lastad med ryggsäck och väska. Hon skriker och är upprörd. Höggljutt så alla hajar till. Jag hör inte vad hon säger med uppfattar det som: ”det finns inga väskor” plus en massa svordomar. Igen och igen. I sin ilska sparkar hon på de fina blommorna, både en och två gånger. Skriker ilsket och drämmer sedan till så att en hög blommor flyger ner på gatan.

Nu fick jag nog! Ingen reagerade. Jag skrek till henne: Sluta! … Vad håller du på med!? … Skärp dig! …. kommer inte ihåg vad jag sade men argt och högt var det så hon slutade förstöra blomsteruppsättningarna men skrek tillbaka okvädingsord till mig. Hon fortsatte sedan upp längs torget.

Ingen människa reagerar i denna situation!!! Visst är det konstigt!?? Skulle hon ha fått förstöra alla blommorna på torget utan någon reaktion. Fy vad folk är mesiga och saknar civilkurage.

Förutom denna incident har det varit en helt underbar FOTO-dag. Milton har lekt med andra hundar i rastgården. All var glada 🙂

Lustigt att Tisdagstema är högljudd denna gången 🙂

Ps. Jag skulle kunna visa ett foto på henne men det gör jag i annan blog och utan berättelse.

9 kommentarer

 1. Civilkuraget är det lite si och så med i många situationer. Bra att du reagerade! Det hade varit synd om hela planteringen hade blivit förstörd för att någon inte kunde hantera sin ilska! Det ser så sorgligt ut med blommorna som ligger sönderslagna på gatan!

  Gilla

 2. Hon måste ha haft någon form av problem, det är väl inte så vanligt att folk beter sig så på offentlig plats. Bra att du reagerade!

  Gilla

 3. Jättebra att du sa ifrån! Tyvärr vågar nog inte folk. Det har blivit så vanligt med knivar och andra vapen, folk kan vara drogpåverkade och aggressiva. Bra att du vågade 🙂

  Gilla

 4. Jo jag upplever detsamma det finns inget civilkurage längre. Jag kan inte motstå att säga till om jag bedömer att det är säkert för mig. Att jag har en flyktväg. Här hade jag sagt till definitivt. Bra gjort av dig. Du ska ha all heder för hon var nog påverkad av någon drog tror jag.

  Gilla

 5. Ja hon hade nog några psykiska problem men det är ingen ursäkt för uppträdandet. Själv ringde jag polisen när jag va på stan, en av stadens alla A-lagare halvlåg på torget nerpissad och spydd och alldeles blodig i ansiktet. Han va också högljudd men där går väl gränsen när det gäller kameran. Folk gick förbi och bara muttrade. Polisen kom och hämtade honom och körde honom till sjukhuset.

  Gilla

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.