Kom ihåg

Pilblommor Idag har jag bloggat och twittrat och …. ja faktiskt också rensat bland mina bilder på iPhonen. 879 bilder är nu 204. Skönt!
Våffelsmeten varade i tre dagar. Pestovåfflorna blev en riktig hit. Milton tog den sista men som tur var kom jag på honom innan den var uppäten. Han kilade snabbt in och gömde sig på min toalett.
På vår eftermiddagsrunda fotograferade jag denna pilblomma – eller rättare pilblommor. Sedan har de fått en faceover i Photoshop.
Minne ja! Faktiskt kommer jag fortfarande ihåg många namn på växter, fåglar och djur. Närminnet är det sämre med. Överhuvudtaget handlar minnet om att ha strategier ända sedan jag gick i väggen. Visst är knepigt och annat lättare. Nu ska jag komma ihåg att länka till Tema Fredags Minne.

 

12 kommentarer

 1. Snyggt, gillar din ”oljemålning”. Man kan verkligen sitta hur länge som helst och redigera, det är ju så kul 🙂

  Gilla

 2. Fin bild. Ja, man får väl vara nöjd så länge man har minnet något så när fungerande. Min morsa är 93 år och har ett förvånansvärt gott huvud och minne. Hoppas det går i arv.

  Gilla

 3. Ja, vissa saker kommer man ihåg. Jag har lite svårt med växtnamn även om jag samlade och pressade växter i skolan och var tvungen att lära mig namnen både på finska och latin. Men nu måste jag ju veta dem på svenska så det hjälper inte alltid. Och latinet har jag glömt sånär som på några släktnamn.

  Gilla

 4. Vacker blomma! Och visst är det så att närminnet sviker först. Speciellt efter att man varit i den berömda väggen… Men man kan faktiskt träna minnet med olika övningar. Ganska kul faktiskt!

  Gilla

 5. Åh har pilen så vackra blommor? Inte lätt det där med minnet. Jag skyller på all information som öses över oss nu för tiden. All musik i affärer och överallt. Själv har jag varit på gränsen till utbrändhet efter en svår olycka, men jag har tacklat det hyfsat. Jag har varit i kloster för tystnad och kontemplation i Maria Vall och Omberg och det var en upplevelse som heter duga. Nu kan jag vara i tystnad och bara höra mina egna tankar och det är så skönt. Jag avskärmar mig ofta i stillhet och ro för det är precis det vi behöver nu för tiden med all media som öser över oss. Det är mina tankar om att komma tillbaka och få ett gott liv. Ha en fin helg och var rädd om dig.Inger

  Gilla

 6. Oj, så snyggt du fixade till blomman!
  Ibland är våra minnen just minnesbilder, man minns bilder från händelser men inte händelserna i sig. Och ibland minns man ju inte ens bilderna, fast de kanske togs igår. Suck.

  Gilla

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.