Madonna

Nästan lite religiöst

Madonna Jag tyckte vattenskapelsen ser ut som en Maria med jesusbarnet. Jesus är alldeles klar och tydlig – vilken skärpa han har 😉

OBS! – jag är inte religiös och vill absolut inte uppmuntra till religionsutövning av något slag!

De stora religionerna med sina märkliga aktörer till ledare är fruktansvärt otidsenligt och förlamande i sitt utövande – för att inte tala om alla övergrepp som begås i religioners namn. Övergrepp på barn och vuxna – krig. Nej fy för!
Jag förfäras av hur människor låter sig styras!

Självklart måste människor få skapa sig en tro och föreställning om ”de stora frågorna”. Ett sådant behov finns säkert. I alla fall hos mig.

Jag tror att Jesus har funnits och jag vill tro att han var en god människa – en människa med en uppriktig vilja att göra goda handlingar ur etiskt och moraliskt perspektiv.  Tomasevangeliet skulle jag vilja veta ännu mer om – det finns inte i Bibeln. Denna sidan om Jesus gjorde jag för 13 år sedan (oj vad tiden går!)

Det behövs mycket mer av ETIK och MORAL i vårt samhälle tillsammans med MÄNSKLIGA rättigheter och SKYLDIGHETER.

Jesus – Muhammed – Buddha ……. Jag ser både Jesus och Buddha som filosofer med sunda levnadsregler …. jag tycker synd om Muhammed som solkas ner så av de sina. Kanske var han också en filosof med sunda levnadsregler?

THANKS for stopping by! Wishing you all the best!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.